Hannes Beauprez (1993, Lokeren) volgde zijn eerste lessen klarinet bij Filip Haentjens aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Lokeren. In 2011 jaar startte Hannes zijn opleiding klarinet bij Eddy Vanoosthuyse, Frank Coryn en Danny Corstjens aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. In 2016 behaalde Hannes er zijn masterdiploma en werd zijn masterproef beloond met een grootste onderscheiding.

Hannes is mede-oprichter van het kamermuziekensemble Dimlicht, waarmee hij concerteert en muziektheater brengt. Daarnaast was hij klarinettist in het Euregio JeugdOrkest (NL), waarmee hij o.a. de tweede symfonie van Mahler uitvoerde in het Concertgebouw te Amsterdam. In 2015 behaalde Hannes een grote onderscheiding tijdens de Lions Muziekwedstrijd en als freelance klarinettist speelde hij o.a. bij de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht en Casco Phil. Als solist concerteerde hij met het orkest van het Koninklijk Conservatorium van Gent, de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Zele en het Lokers Ensemble en JeugdOrkest. Hannes volgde masterclasses bij o.a. Pascal Moragues (FRA), Rocco Parisi (ITA), Ivo Lybeert, Sergio Bosi (ITA), Nele Delafonteyne, Benjamin Dieltjens, Vlad Weverbergh en David Van Maele.

In 2013 beëindigde Hannes zijn opleiding Instrumentale Directie bij Bart Picqueur en werd hij tot in 2017 dirigent van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Kruibeke. Sindsdien is hij regelmatig actief als gastdirigent bij verschillende orkesten. Sinds augustus 2016 is Hannes dirigent van Harmonieorkest De Pinte. In 2016 – 2017 verdiepte Hannes zich in orkestdirectie aan het Conservatoire Royal de Mons bij Daniel Gazon. Masterclasses directie volgde hij onder meer bij Robertas Servenikas (LT), Jörg Birhance (DL) en Konrad von Abel (DL). In april 2018 dirigeerde Hannes de musical Annie in een regie van Tijl Dauwe.

Voormalige dirigenten

  • 1961 – 1964: Hilaire Vermeulen
  • 1964 – 1986: Marcel Van Quickelberge
  • 1986 – 1992: Chris Thienpondt
  • 1992 – 2006: Peter Eechaute
  • 2006 – 2016: Dimitri Bracke

Deze website gebruikt enkele essentiële cookies om goed te functioneren. Door de site te gebruiken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.