De Youthband van Harmonieorkest De Pinte werd in 1986 opgericht door Peter Eechaute – toenmalig dirigent van onze harmonie, met als doel om een laagdrempelige opstap te zijn naar het grote orkest.

De Youthband heeft tot doel een kweekvijver te zijn voor jong en minder jong die in groepsverband – vaak als leerling muzikant aan de Muziekschool De Pinte of aan een Muziekacademie (Deeltijds Kunstonderwijs) – ervaring willen opdoen.

Na 35 jaar bestaan en talloze jonge muzikanten die hun weg vonden naar Harmonieorkest De Pinte, houdt de Youthband in 2022 even op met bestaan. Dat betekent echter niet dat we beginnende muzikanten in de kou laten staan!

We zorgen ervoor dat elke nieuwe muzikant warm opgevangen wordt door onze dirigent, aansluiting vindt bij leeftijdsgenoten en gesteund wordt door een instrumentbuddy!

Popel je om mee te spelen in (eigenlijk een groot uitgevallen Youthband) Harmonieorkest De Pinte? Laat het ons weten via de contactpagina!

Deze website gebruikt enkele essentiële cookies om goed te functioneren. Door de site te gebruiken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.