De Youthband van Harmonieorkest De Pinte werd in 1986 opgericht door Peter Eechaute – toenmalig dirigent van onze harmonie, met als doel om een laagdrempelige opstap te zijn naar het grote orkest.

De Youthband heeft tot doel een kweekvijver te zijn voor jong en minder jong die in groepsverband – vaak als leerling muzikant aan de Muziekschool De Pinte of aan een Muziekacademie (Deeltijds Kunstonderwijs) – ervaring willen opdoen.

Er wordt wekelijks gerepeteerd op vrijdagavond tussen 19u en 20u15, behalve tijdens schoolvakanties (raadpleeg hiervoor de kalender).We repeteren in de refter van de Gemeentelijke Basisschool, Polderbos

De nadruk ligt op samenspel, waarbij de instapdrempel voldoende laag gehouden wordt, zonder het muzikale aspect uit het oog te verliezen.

Daarom investeert de Youthband De Pinte in een gedegen begeleiding door een professioneel dirigent, Joachim Simoens, die de groep steeds een trapje verder brengt in de muzikale wereld van de HaFaBra (Harmonie Fanfare en Brassband).

Heb je interesse om mee te spelen in de Youthband? Stuur ons een berichtje via de contactpagina en laat ons weten welk instrument je speelt en hoeveel ervaring je hebt. Geen schrik, voor blaasmuzikanten en slagwerkers maken zetten we heel graag een stoeltje bij!

Deze website gebruikt enkele essentiële cookies om goed te functioneren. Door de site te gebruiken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.