DIRIGENT

Hannes Beauprez
HANNES BEAUPREZ

Hannes Beauprez (1993, Lokeren) studeerde tot in 2011 klarinet bij Filip Haentjens aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Lokeren. In datzelfde jaar begon Hannes zijn opleiding klarinet bij Eddy Vanoosthuyse, Frank Coryn en Danny Corstjens aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. in 2016 behaalt Hannes er met glans zijn master diploma.

Hannes is mede-oprichter van het kamermuziekensemble Dimlicht. Daarnaast was hij klarinettist in het Euregio JeugdOrkest (NL), waarmee hij o.a. de tweede symfonie van Mahler uitvoerde in het Concertgebouw te Amsterdam. In 2015 behaalde Hannes een grote onderscheiding tijdens de Lions Muziekwedstrijd en als freelance klarinettist was hij reeds te gast bij de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht. Hannes volgde masterclasses bij o.a. Pascal Moragues (FRA), Rocco Parisi (ITA), Ivo Lybeert, Sergio Bosi (ITA), Nele Delafonteyne, Benjamin Dieltjens, Vlad Weverbergh en David Van Maele.

In 2013 beëindigde Hannes zijn opleiding Instrumentale Directie bij Bart Picqueur en werd hij dirigent van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Kruibeke. Sindsdien is hij regelmatig actief als gastdirigent bij verschillende orkesten. Vanaf augustus 2016 is Hannes ook dirigent van Harmonieorkest De Pinte.