In Memoriam - Yves Gazelle

Geplaatst 9 feb. 2018 00:29 door HODP De Pinte
Yves Gazelle
Op zaterdag 3 februari 2018 vernamen we het tragische nieuws over het overlijden van Yves, muzikant en oud-voorzitter HODP.

Vandaag worstelen we nog steeds met dit onwezenlijke nieuws. En het zal ongetwijfeld blijven nazinderen tot we het goed en wel zullen vatten: het icoon “Yves Gazelle” is niet meer …

En dan hebben we het niet alleen over zijn uitstekende prestaties als muzikant binnen het Harmonieorkest. Yves was zoveel meer dan muzikant!
Wij zullen Yves graag herinneren als onze “Meester Organisator” binnen de werking van HODP én Youthband! Meester in het mensen samenbrengen om dingen SAMEN te doen en daar vooral SAMEN plezier én voldoening uit te putten!

Voor iedere activiteit die werd georganiseerd – of het nu voor HODP of de Youthband was - was Yves dé man waarop je kon én mocht rekenen. Als hij al niet zélf initiatiefnemer was!
Geen concert was hem te groot, geen evenement te zwaar of idee te moeilijk om aan de slag te gaan en een ploeg rond zich heen te scharen om er iets moois van te maken. Daarmee zijn rol als voorzitter ruimschoots overstijgend. Of net niet ..!
Een voorzitter moét de notenbalk zijn waarop alles mooi samenvloeit. Waar de harmonie ontstaat, waar de muziek de noten overstijgt. En ja hoor, Yves wàs altijd die binding.
Dankzij zijn organisatietalent wist hij heel wat activiteiten te vertalen naar een succes voor onze verenigingen.

Maar wat ons ook voor altijd zal bijblijven, is dat je Yves altijd en overal tegenkwam met de glimlach. Letterlijk dan ... !
Ohja, natuurlijk kon hij eens zuchten en klagen. Maar dat was dan meestal ook terecht. Maar zelfs dàt was voor Yves alleen maar het signaal om alweer met de glimlach een versnelling hoger te gaan en ervoor te zorgen dat alles tot een goed einde kwam.

De nagedachtenis aan Yves, maar ook zijn inspirerende ingesteldheid zullen ons orkest ongetwijfeld nog een versnelling hoger doen schakelen!
Al was het maar om onze muzieknoten tot bij Yves te krijgen! En ja hoor, mét de glimlach …!