Een nieuw seizoen, een nieuw geluid

Geplaatst 1 jul. 2016 10:40 door HODP De Pinte   [ 4 jul. 2016 10:56 bijgewerkt ]
Op 30 juni 2016 leidde Dimitri Bracke zijn laatste repetitie bij het Harmonieorkest De Pinte. Voor deze gelegenheid kleedden de muzikanten zich in de stijl van een muziekstuk dat we onder zijn leiding speelden.

Onder leiding van Dimitri vertrok HODP 10 jaar geleden op ontdekkingstocht. Het werd een tocht met veel nieuw werk en een variatie aan muziekstijlen. Een tocht met momenten om van te genieten en te koesteren. Zo werden we onder leiding van Dimitri nationaal Vlamo kampioen en vierden we samen 50 jaar HODP met de creatie van "Aureus". In 2015 wist Dimitri het beste uit ons te halen op de provinciale muziektornooien, met een promotie naar ere-afdeling als resultaat.
In die 10 jaar leerden we dat - naast houtblazers, kopers en slagwerk -  onbevangenheid, openheid en nieuwsgierigheid prima instrumenten zijn voor een muziekvereniging.
Op het aperitiefconcert van 3 juli neemt Dimitri nog één keer de dirigeerstok op om ons te leiden en geeft hem dan door aan Hannes Beauprez. Het orkest kan dan in augustus beginnen aan een nieuwe reis met een al even kundige gids. We zijn er zeker van dat we onder Hannes' leiding eveneens opwindende, plezierige en leerrijke avonturen tegemoet gaan.

Dimitri, het ga je goed! Veel succes met al wat je nog wil ondernemen. We zijn er van overtuigd dat we je nog vaak zullen zien.

Muzikanten en bestuur van het Harmonieorkest De Pinte