Dubbelconcert HODP – Musikverein Freiamt

Geplaatst 14 mrt. 2018 07:32 door HODP De Pinte   [ 6 apr. 2018 06:03 bijgewerkt ]

Het is ondertussen meer dan 20 jaar geleden dat de toenmalige Begoniaharmonie het “Musikverein Freiamt” nog eens mocht ontvangen op het Internationaal Muziekfestival De Pinte van 1996. Door omstandigheden zijn de banden met de muzikanten uit onze verbroederingsgemeente wat verwaterd. Toch konden we de kans niet laten voorbijgaan om hen voor het 150-jarig bestaan van De Pinte nog eens uit te nodigen. Na de eerste contacten reisde een bestuurslid van het Harmonieorkest De Pinte af naar Freiamt om de nodige afspraken te maken. Het resultaat is dat onze vrienden uit Duitsland voor vier dagen naar België afzakken.

Op vrijdag 11 mei kan u onze gasten al eens aan het werk zien en horen op de Kouter in Gent. Ze verzorgen er om 10u30 een gratis aperitiefconcert op de kiosk.

De apotheose van deze vierdaagse is zonder enige twijfel het gezamenlijk dubbelconcert dat op zaterdag 12 mei wordt georganiseerd in het kader van de festiviteiten voor 150 jaar De Pinte. U kan die avond genieten van de muziek van maar liefst 3 orkesten: het Harmonieorkest De Pinte, de Youth Band De Pinte en het Musikverein Freiamt. U krijgt het Harmonieorkest en het Musikverein ieder apart te horen, maar daarnaast kunt u genieten van diverse combinaties van de 3 orkesten. Wij zijn alvast ijverig aan het repeteren om een topprestatie neer te kunnen zetten.

U mag dit unieke concert zeker niet missen. Voor de prijs van €5 geniet u op zaterdag 12 mei van een avond vol muziek in de cultuurzaal van het OCP. Wij verwachten jullie!

Wanneer zaterdag 12/05/2018
20u (deuren open om 19u30)
Waar OCP, Polderbos, De Pinte
Kaarten €5 / kinderen 0-12j gratis
Kaarten te bekomen bij muzikanten en bestuur of online te bestellen.