In Memoriam - Yves Gazelle

Geplaatst 9 feb. 2018 00:29 door HODP De Pinte

Yves Gazelle
Op zaterdag 3 februari 2018 vernamen we het tragische nieuws over het overlijden van Yves, muzikant en oud-voorzitter HODP. 

Vandaag worstelen we nog steeds met dit onwezenlijke nieuws. En het zal ongetwijfeld blijven nazinderen tot we het goed en wel zullen vatten: het icoon “Yves Gazelle” is niet meer …  

En dan hebben we het niet alleen over zijn uitstekende prestaties als muzikant binnen het Harmonieorkest. Yves was zoveel meer dan muzikant!
Wij zullen Yves graag herinneren als onze “Meester Organisator” binnen de werking van HODP én Youthband! Meester in het mensen samenbrengen om dingen SAMEN te doen en daar vooral SAMEN plezier én voldoening uit te putten!

Voor iedere activiteit die werd georganiseerd – of het nu voor HODP of de Youthband was - was Yves dé man waarop je kon én mocht rekenen. Als hij al niet zélf initiatiefnemer was!
Geen concert was hem te groot, geen evenement te zwaar of idee te moeilijk om aan de slag te gaan en een ploeg rond zich heen te scharen om er iets moois van te maken. Daarmee zijn rol als voorzitter ruimschoots overstijgend. Of net niet ..! 
Een voorzitter moét de notenbalk zijn waarop alles mooi samenvloeit. Waar de harmonie ontstaat, waar de muziek de noten overstijgt. En ja hoor, Yves wàs altijd die binding. 
Dankzij zijn organisatietalent wist hij heel wat activiteiten te vertalen naar een succes voor onze verenigingen.

Maar wat ons ook voor altijd zal bijblijven, is dat je Yves altijd en overal tegenkwam met de glimlach. Letterlijk dan ... ! 
Ohja, natuurlijk kon hij eens zuchten en klagen. Maar dat was dan meestal ook terecht. Maar zelfs dàt was voor Yves alleen maar het signaal om alweer met de glimlach een versnelling hoger te gaan en ervoor te zorgen dat alles tot een goed einde kwam.

De nagedachtenis aan Yves, maar ook zijn inspirerende ingesteldheid zullen ons orkest ongetwijfeld nog een versnelling hoger doen schakelen! 
Al was het maar om onze muzieknoten tot bij Yves te krijgen! En ja hoor, mét de glimlach …!

Paella Festijn 2018

Geplaatst 12 jan. 2018 05:04 door HODP De Pinte

Paella Festijn
Beste sympathisanten,

In februari organiseren we traditiegetrouw een eetfestijn om de werking van onze harmonie te ondersteunen. Dit jaar zeggen we de mosselen vaarwel en trekken we naar het zuiderse Spanje. De Prins komt voor ons overheerlijke paella klaarmaken. We houden rekening met ieders smaak, dus kan je kiezen uit de traditionele paella "De Prins", vleespaella of vegetarische paella.

Na het eten kan je naar goede gewoonte deelnemen aan de intussen beruchte HODP-bingo. Dit alles krijg je voor 20€ inclusief aperitief. Kinderen en kleuters genieten van een gunsttarief (12€ & 4€), maar wel zonder drankje.

Inschrijven doe je online en betalen kan via overschrijving of aan de kassa. Bedankt voor jullie steun en tot 17 februari om 19u in de refter van de Gemeentelijke Basisschool.

Het bestuur

Praktisch

Wanneer zaterdag 17/02/2018 19u
Waar Refter Gemeentelijke Basisschool, Polderbos, De Pinte
 Wat Paella "De Prins": Paella verrijkt met  zalmfilet, scampi's, gamba, inktvis, mosselen, kippenboutjes en worstjes
Vleespaella: Paella verrijkt met  kippenbout, worstjes, chorizo, konijn en ribbetjes
Vegetarische paella: Heerlijke paellarijst met groentemengeling, gevulde tomaten, vege-burger en gevulde champignons
Prijs Volwassene (+12j): 20€ (inclusief drankje)
Kind (6-12j): 12€
Kleuter (0-5j): 4€
Reserveren via het online formulier en betalen aan de kassa of via overschrijving (BE22 7360 0884 4747)

Open Repetitie Januari 2018

Geplaatst 12 jan. 2018 04:24 door HODP De Pinte   [ 12 jan. 2018 04:25 bijgewerkt ]

Beste muzikant,

Het wordt stilaan een traditie: muzikanten werven via een open repetitie. De twee laatste edities leverden reeds 4 nieuwe muzikanten.

Speel je een blaasinstrument of slagwerk, woon je in de (héél) ruime omgeving van De Pinte en ben je op zoek naar een toffe groep om samen mee te musiceren, dan is dit je kans! Zak op 25 januari om 20 uur af naar de Veldblomme in Zevergem en vergeet zeker je instrument niet. Je kan dan live meemaken hoe het er in onze harmonie aan toegaat. Ook als je geen instrument speelt, maar toch eens wil zien hoe het er op een repetitie aan toegaat ben je van harte welkom.

Tot dan,
Het Bestuur

NIEUWJAARSRECEPTIE 2018 - HODP & YB

Geplaatst 16 dec. 2017 02:37 door HODP De Pinte

De inschrijvingslink vind je HIER

Herfstconcert 2017 "Musique Magique"

Geplaatst 25 okt. 2017 06:56 door HODP De Pinte   [ 25 okt. 2017 07:12 bijgewerkt ]

Musique Magique
Beste muziekliefhebber,

De bladeren vallen van de bomen en de kastanjes liggen voor het oprapen - klaar om gepoft te worden. Je weet dus dat de herfst er is en het Harmonieorkest De Pinte en de Youth Band zich klaarstomen voor hun herfstconcert.

Op 25 november concerteren we rond het thema magie met als titel "Musique Magique"! Verwacht je aan filmmuziek over toverende babysits, geesten, betoverde prinsen, ijskoninginnen, heksen en tovenaars. Maar we brengen eveneens originele muziek over heksen en heiligen of over magische - of was het magistrale? - landschappen. En ook onze trombone pupiter zal magisch klinken.

Ben je klaar om gedurende één avond betoverd te worden? Mis dan zeker dit concert niet en kom naar het Ontmoetingscentrum Polderbos vanaf 19u30. Je kan het concert dit jaar beluisteren onder het genot van een drankje, wat tot gevolg heeft dat er geen genummerde plaatsen zijn. Kom dus zeker op tijd!

Praktisch
Wanneer zaterdag 25/11/2017
20u (deuren open om 19u30) 
Waar OCP, Polderbos, De Pinte
Kaarten voorverkoop 10€ / aan de kassa 12€
kinderen 6-12j 6€ / 0-5j gratis
Kaarten te bekomen bij muzikanten en bestuur of

Open Repetitie - 21 september 2017

Geplaatst 31 mei 2017 00:38 door HODP De Pinte

Open repetitie
Beste muzikant,

Om het werkingsjaar 2017-2018 goed in te zetten, organiseert het Harmonieorkest De Pinte op 21 september een open repetitie. Hoewel de opkomst op de laatste open repetitie niet overweldigend was, hielden we er toch een enthousiaste drummer aan over. Welkom Abel en proficiat met je eerste concert!

Speel je een blaasinstrument of slagwerk, woon je in de (héél) ruime omgeving van De Pinte en ben je op zoek naar een toffe groep om samen mee te musiceren, dan is dit je kans! Zak op 21 september om 20 uur af naar de Veldblomme in Zevergem en vergeet zeker je instrument niet. Je kan dan live meemaken hoe het er in onze harmonie aan toegaat. Ook als je geen instrument speelt, maar toch eens wil zien hoe het er op een repetitie aan toegaat ben je van harte welkom.

Tot dan,
Het Bestuur

Barbecue 2017

Geplaatst 14 mei 2017 03:34 door HODP De Pinte   [ 31 mei 2017 00:09 bijgewerkt ]

Beste vrienden van de harmonie,

Het harmonieorkest en de Youth Band waren weer top op het laatste lenteconcert. In een fleurig kader trakteerden ze jullie op gekende en minder gekende - maar daarom niet minder mooie - melodieën. Het publiek was enthousiast en hoewel de opkomst meer dan behoorlijk was, kon jij er misschien net niet bij zijn. Of misschien was je zo omvergeblazen of betoverd dat het smaakt naar meer?

Dan heb ik goed nieuws voor jou! Op zondag 2 juli kan je ons al opnieuw aan het werk zien op een gratis aperitiefconcert. Je kan er in het aangename kader van domein Scheldevelde luisteren naar het lichtere repertoire van het afgelopen seizoen, aangevuld met enkele nieuwe werken. En omdat luisteren naar mooie muziek in de open lucht met een aperitief in de hand de honger aanscherpt, voorzien we daarna een lekkere barbecue - spijtig genoeg niet gratis.

Wil jij profiteren van een - met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid - mooie zomerdag gevuld met prachtige muziek en overheerlijk vlees? Schrijf je dan bliksemsnel in! Alle praktische details vind je hieronder.

Praktisch

Waar

Domein Scheldevelde, Kasteellaan 41, De Pinte (plan)

Wanneer

Zondag 2 juli 2017
  • 11u aperitiefconcert
  • 12u30 BBQ

Prijs:

  • Enkel aperitiefconcert: gratis
  • BBQ volwassene: €17
  • BBQ kind 6-12j: €9
  • BBQ kind 0-5j: €5
Inschrijven enkel via ons online formulier. Als je niet direct een smartphone, tablet of computer bij de hand hebt, vraag gerust één van onze muzikanten om hulp.Lenteconcert 2017

Geplaatst 14 apr. 2017 02:24 door HODP De Pinte   [ 14 apr. 2017 02:27 bijgewerkt ]

Lenteconcert 2017
Beste muziekliefhebbers,

De meimaand komt eraan en dat brengt enkele zekerheden: het weer wordt beter, moeder wordt gevierd, de studenten blokken voor hun examens, ... 
Traditioneel trakteren het Harmonieorkest De Pinte en de Youth Band jullie ook op een lenteconcert. Voor dit concert werken we niet rond een thema, maar brengen jullie een waaier aan verschillende stijlen. We brengen voornamelijk originele harmoniemuziek, maar maken ook plaats voor filmmuziek en zuiderse dansmuziek. 

Reden genoeg dus om op zaterdag 13 mei af te zakken naar het Ontmoetingscentrum Polderbos voor een avond vol mooie muziek! 

Praktisch

Wanneer  zaterdag 13/05/2017
20u (deuren open om 19u30) 
Waar  OCP, Polderbos, De Pinte
Kaarten  voorverkoop 10€ / aan de kassa 12€
kinderen 6-12j 6€ / 0-5j gratis
Kaarten te bekomen bij muzikanten en bestuur of
telefonisch op 0477/220 007 (ma-vrij 18u30-20u, za 10u-13u) of

Open repetitie - 9 maart 2017

Geplaatst 6 mrt. 2017 00:57 door HODP De Pinte

Open repetitie
Heb je altijd al willen weten hoe het er aan toegaat in de repetitie van een harmonieorkest? Speel jee een blaasinstrument of slagwerk en zoek je een toffe bende om samen mee te musiceren? Of wil je gewoon eens zien waar je lief zijn of haar donderdagavonden doorbrengt? Dan is dit je kans! 
Je bent van harte uitgenodigd op de open repetitie van het Harmonieorkest De Pinte. We verwachten je donderdag, 9 maart 2017 om 20u in ons repetitielokaal. Tijdens de pauze kan je kennismaken met de muzikanten en samen met hen genieten van een drankje.

Tot dan,
het bestuur

Mosselfeest 2017

Geplaatst 5 jan. 2017 02:15 door HODP De Pinte

Mosselfeest
Beste sympathisanten,
 
Graag nodigen wij u hierbij uit naar ons Mosselfeest dat op zaterdag 18 februari 2017 doorgaat in de refter van de Gemeentelijke Basisschool, Polderbos 1, De Pinte.
De opbrengst van dit Mosselfeest laat ons toe samen met andere inkomsten concerten en andere activiteiten in De Pinte en omstreken te organiseren, nieuwe partituren aan te kopen, het onderhoud van het instrumentarium te bekostigen, en zoveel meer.
 
Wij serveren die avond uiteraard mosselen en frietjes à volonté voor 20 euro per persoon. Diegenen die liever geen mosselen eten, kunnen kiezen tussen een ½ kip met frietjes of een vegetarische lasagne voor 14 euro per persoon. Per toegangskaart is een gratis consumptie inbegrepen.
Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 10 euro voor de mosselen of 9 euro voor een ¼ kip met frietjes. De allerkleinsten betalen niets.
 
Inschrijven kan u online.  U kan betalen aan de kassa of door overschrijving op rekening BE22 7360 0884 4747 van Harmonieorkest De Pinte & Youth Band vzw.
Wij danken u op voorhand voor uw deelname aan ons Mosselfeest en hopelijk tot 18 februari e.k.,
 
met muzikale groeten,
 
het bestuur

1-10 of 42