Harmonieorkest De Pinte reist naar het oosten

Geplaatst 22 okt. 2019 00:42 door HODP De Pinte   [ 23 okt. 2019 05:21 bijgewerkt ]

Orientalia
Beste muziekliefhebber,

Op 23 november concerteren het Harmonieorkest De Pinte en de YouthBand De Pinte onder de noemer Orientalia. We nemen je mee op een muzikale reis doorheen het Midden-Oosten. Laat je meeslepen door de verhalen van duizend en één nacht, gooi de benen los op oosterse dansen en geniet van de Israëlische volksmuziek. Tussendoor vertelt Hilde Rogge boeiende verhalen. Hannes en Joachim repeteren nu nog intensief met de orkesten om jullie een onvergetelijke avond te bezorgen.

We verwachten jullie allen op zaterdag 23 november om 20u in de cultuurzaal van het OCP!

Praktisch

Wanneer  zaterdag 23/11/2019
20u (deuren open om 19u30) 
Waar  OCP, Polderbos, De Pinte
Kaarten  voorverkoop 10€ / aan de kassa 12€
kinderen 6-12j 6€ / 0-5j gratis
Kaarten enkel online te bestellen. Indien je dit moeilijk vindt kan je één van onze leden aanspreken.

Zomerconcerten 2019

Geplaatst 30 mei 2019 06:05 door HODP De Pinte   [ 18 jun. 2019 09:02 bijgewerkt ]

Beste muziekliefhebber,

Na een geslaagd lenteconcert in de kerk van De Pinte is ons harmonieorkest er meteen weer ingevlogen. Veel tijd om uit te rusten hebben we niet, want we spelen - net als vorig jaar - drie zomerconcerten.

Starten doen we op zondag 30 juni met ons traditioneel aperitiefconcert, gevolgd door een overheerlijke BBQ. Om 11u starten we met het muzikale deel waarin het harmonieorkest én de Youth Band je trakteert op licht verteerbare muziek, inclusief een voorproefje van ons volgende herfstconcert. Als dit voorproefje je honger heeft aangewakkerd, kan je om 12u30 je benen onder tafel schuiven voor een lekker stukje vlees van de grill of een vegetarisch alternatief. Vergeet wel niet in te schrijven als je wil mee-eten (zie info hieronder).

Waar de BBQ normaal ons werkjaar afsluit, gaan we dit jaar nog even door. Vlamo heeft ons namelijk geselecteerd om te spelen tijdens de Gentse Feesten op het Sint-Baafsplein. Op zondag 21 juli trakteren we het Gentse publiek om 17u op een greep uit ons repertoire. Een uitgelezen kans voor onze harmonie om eens buiten de gemeentegrenzen op te treden voor een talrijk publiek. Kan jij je een betere invulling van onze nationale feestdag indenken dan een ongetwijfeld zonnige dag door te brengen in het bruisende Gent, luisterend naar goede muziek?

Foto Sioen : Nick Proot | Logo 'Gentse Feesten' eigendom stad Gent.

Na de Gentse Feesten nemen we een korte vakantie, maar je vindt ons aan het einde van de zomer reeds terug op het Pintefeest. Net als de laatste twee edities strijken we neer op de speelplaats van de potloodschool. Je kan er op 8 september om 15u genieten van ons laatste zomeroptreden.

We hopen je zeker op één van deze drie concerten te ontmoeten. En gezien ze alle drie gratis zijn, houdt niks je tegen om ze allemaal bij te wonen. Tot dan!

BBQ praktisch

Waar

Domein Scheldevelde, Kasteellaan 41, De Pinte (plan)

Wanneer

Zondag 30 juni 2019
 • 11u aperitiefconcert
 • 12u30 BBQ

Prijs:

 • Enkel aperitiefconcert: gratis
 • BBQ volwassene: €20
 • BBQ kind 6-12j: €10
 • BBQ kind 0-5j: €5
Inschrijven enkel via ons online formulier. Als je niet direct een smartphone, tablet of computer bij de hand hebt, vraag gerust één van onze muzikanten om hulp.

Lenteconcert 2019

Geplaatst 10 apr. 2019 06:55 door HODP De Pinte   [ 18 apr. 2019 03:09 bijgewerkt ]

Beste muziekliefhebber,

In mei zijn het niet alleen de vogels die je hoort fluiten, je kan ook komen luisteren naar de voltallige blazers en slagwerkers van Harmonieorkest De Pinte en de Youth Band. Dit keer toveren we de kerk van De Pinte om in een concertzaal. Kom op 18 mei genieten van een waaier aan verschillende muziekstijlen. Op de pupiter liggen onder meer werken van Eric Whitacre en Thomas Doss die geweldig zullen weerklinken tussen de hoge kerkgewelven. Daarnaast zullen de muzikanten je verrassen met jazz en pop deuntjes en zelf een aantal werken met de pracht sopraan: Jana Pieters!

Kom meegenieten van een avond vol mooie muziek en blijf na het concert nog eentje drinken aan onze gezellige bar. Tot dan!


Het bestuur

Praktisch

Wanneer zaterdag 18/05/2019
20u (deuren open om 19u30) 
Waar Sint-Nicolaas van Tolentijnkerk, De Pinte
Kaarten voorverkoop 10€ / aan de kassa 12€
kinderen: 6-12j 6€ / 0-5j gratis
Kaarten te bekomen bij muzikanten en bestuur of

Paella Festijn 2019

Geplaatst 23 jan. 2019 05:33 door HODP De Pinte   [ 17 feb. 2019 05:37 bijgewerkt ]

Beste sympathisanten,

Ook dit jaar kiest het harmonieorkest voor een heerlijke paella van De Prins op ons jaarlijks eetfestijn.We houden rekening met ieders smaak, dus kan je kiezen uit de traditionele paella "De Prins", vleespaella of vegetarische paella.

Nieuw dit jaar is dat je ook kan genieten van live-muziek van onze Youth Band. Na het eten kan je naar goede gewoonte deelnemen aan de intussen beruchte HODP-bingo. Dit alles krijg je voor 20€ inclusief aperitief. Kinderen en kleuters genieten van een gunsttarief (12€ & 4€), maar wel zonder drankje.

Inschrijven doe je online en betalen kan via overschrijving of aan de kassa. Bedankt voor jullie steun en tot 16 februari om 19u in de refter van de Gemeentelijke Basisschool.

Praktisch

Wanneer zaterdag 16/02/2019 19u
Waar Refter Gemeentelijke Basisschool, Polderbos, De Pinte
 Wat Paella "De Prins": Paella verrijkt met  zalmfilet, scampi's, gamba, inktvis, mosselen, kippenboutjes en worstjes
Vleespaella: Paella verrijkt met  kippenbout, worstjes, chorizo, konijn en ribbetjes
Vegetarische paella: Heerlijke paellarijst met groentemengeling, gevulde tomaten, vege-burger en gevulde champignons
Prijs Volwassene (+12j): 20€ (inclusief drankje)
Kind (6-12j): 12€
Kleuter (0-5j): 4€
Reserveren via het online formulier en betalen aan de kassa of via overschrijving (BE22 7360 0884 4747)

Harmonieorkest De Pinte vertelt verhalen

Geplaatst 2 sep. 2018 04:28 door HODP De Pinte   [ 22 okt. 2018 09:52 bijgewerkt ]

Beste muziekliefhebber,

Onder de titel "Historias" nemen het Harmonieorkest De Pinte en de Youth Band jullie op 24 november mee voor een avond vol verhalen. De muziek vertelt, maar voor de gelegenheid laten we ons ondersteunen door het woord. En daar zorgt de klas woord van KADE (Academie Deinze) voor.

Samen nemen we jullie mee doorheen verhalen uit België of ver daarbuiten. Droom weg met Rapunzel, Sneeuwwitje, Kuifje, Porgy en Bess of The Jungle Book. Het belooft een memorabele avond te worden die je zeker niet mag missen.

We verwachten jullie allen op zaterdag 24 november om 20u in de cultuurzaal van het OCP!

Praktisch

Wanneer  zaterdag 24/11/2018
20u (deuren open om 19u30) 
Waar  OCP, Polderbos, De Pinte
Kaarten  voorverkoop 10€ / aan de kassa 12€
kinderen 6-12j 6€ / 0-5j gratis
Kaarten te bekomen bij muzikanten en bestuur of

Aperitiefconcerten met en zonder BBQ

Geplaatst 19 mei 2018 08:55 door HODP De Pinte   [ 4 jun. 2018 07:47 bijgewerkt ]

Beste muziekliefhebber,

Het dubbelconcert met onze vrienden uit Freiamt was een overdonderend succes. Toch gaan we niet op onze lauweren rusten! De zaal was volledig uitverkocht, dus misschien hebt u geen plaatsje kunnen bemachtigen. Niet getreurd, binnen enkele weken krijgt u nog twee maal de kans om ons aan het werk te zien en vooral te horen. We brengen dan een mix van stukken uit het dubbelconcert, enkele lichtere nummers en een voorproefje van ons komende herfstconcert.

Op zondag 24 juni spelen we een eerste keer op verplaatsing op de Gentse Kouter. Dan fleuren we vanaf 10u30 de bloemenmarkt nog ietsje meer op.

Wie zin heeft in net ietsje meer kan ons de week erna vervoegen in De Pinte. Op 1 juli spelen zowel het Harmonieorkest als de Youth Band een aperitiefconcert op het domein van Kasteel Scheldevelde. Je kan er vanaf 11u genieten van de muziek met een aperitief in de hand. Wie honger heeft kan dan om 12u30 aanschuiven voor een overheerlijke barbecue.

We verwachten jullie zeker op één van beide gelegenheden.

BBQ praktisch

Waar

Domein Scheldevelde, Kasteellaan 41, De Pinte (plan)

Wanneer

Zondag 1 juli 2018
 • 11u aperitiefconcert
 • 12u30 BBQ

Prijs:

 • Enkel aperitiefconcert: gratis
 • BBQ volwassene: €20 (incl. drankje)
 • BBQ kind 6-12j: €10
 • BBQ kind 0-5j: €5
Inschrijven enkel via ons online formulier. Als je niet direct een smartphone, tablet of computer bij de hand hebt, vraag gerust één van onze muzikanten om hulp.

Verbroederingsweekend 150 jaar De Pinte

Geplaatst 16 mei 2018 06:04 door HODP De Pinte   [ 18 mei 2018 10:30 bijgewerkt ]

Het was meer dan 20 jaar geleden - tijdens het muziekfestival van 1996 - dat een muziekvereniging uit onze verbroederingsgemeente Freiamt (Duitsland) een bezoek bracht aan De Pinte. Met het oog op de 150ste verjaardag van De Pinte als onafhankelijke gemeente vond onze penningmeester Erik Ideler dat het tijd werd om de banden weer aan te halen. Bij een bezoek aan Freiamt vorig jaar, lanceerde hij het idee bij de harmonie “Musikvereine Harmonie & Freundschaft Freiamt” en de bal ging aan het rollen ...

Donderdag 10 mei

Na een lange busreis vanuit het Zwarte Woud werd het Musikverein Freiamt ontvangen met een officiële receptie in de cafetaria van het OCP. Leen Gryffroy, schepen van cultuur, nam de honneurs waar en verwelkomde onze bezoekers in haar beste Duits. Na nog een toespraak door Martin Böcherer was het tijd om geschenken uit te wisselen. De Duitse muzikanten vertrokken naar Moerkensheide met vers geperst appelsap en Pintenaer, terwijl het gemeentebestuur een mand met schnaps uit het Schwartswald rijker is.

Die avond hield het Harmonieorkest De Pinte haar generale repetitie. Na hun avondmaaltijd vervoegde het Musikverein ons om de gezamenlijke stukken al eens te repeteren. Voor de gelegenheid maakte AVS opnames voor het vrijdagjournaal. Het werd een mooie reportage met interviews met Erik en beide dirigenten en sfeerbeelden van de gezamenlijke repetitie. Je kan het resultaat bekijken op AVS.be.

Na de repetitie werd er nog tot in de late uurtjes verbroederd in de cafetaria. Enkele Duitse muzikanten haalden hun instrument boven en trakteerden iedereen op enkele polka's. Ook enkele van onze eigen muzikanten konden het niet laten om gezellig mee te doen.

Vrijdag 11 mei

Na een korte nacht vertrok het Musikverein richting Gent. Op de Kouter trakteerden ze het Gentse publiek op anderhalf uur licht verteerbare muziek. Het mooie weer en de bloemenmarkt zorgden ervoor dat er veel publieke belangstelling was. Daarnaast hadden ook heel wat sympathisanten van het verbroederingscomité en het Harmonieorkest De Pinte, inclusief burgemeester Hilde Claeys, de verplaatsing gemaakt.

Het concert werd gevolgd door een typisch Belgisch middagmaal - stoverij met frietjes - en een geleide wandeling dot de Gentse stadskern. Onze Duitse vrienden waren zo gecharmeerd van Gent dat de meesten na het avondmaal de trip nog eens maakten. Menigeen moest voor de terugkeer naar Moerkensheide een taxi delen omdat de laatste bus of trein al weg was.

Zaterdag 12 mei

Terwijl het decor-team de laatste hand legde aan de zaal, sliepen de meeste Duitse muzikanten uit. Rond 15u30 begonnen dan de laatste repetities om de puntjes op de i te zetten. Eerst het Musikverein, dan Musikverein met HODP, gevolgd door HODP met Youth Band en uiteindelijk HODP alleen namen alle stukken nog eens door. Dirigent Hannes Beauprez sloeg om 19u30 af, net op tijd om het talrijk toegestroomde publiek binnen te laten.

Voor het eerst sinds lange tijd was de cultuurzaal van het OCP volledig uitverkocht voor één van onze concerten. Om acht uur gaven burgemeester Hilde Clays en schepen Benedikte Demunck een toespraak, waarna het harmonieorkest plaats nam. Het publiek werd muzikaal verwelkomd met het statige “Toccata” uit Orfeo waarbij ze voor de gelegenheid werden aangevuld met de koperblazers van het Musikverein. De verdere presentatie werd verzorgd door Vincent Van Peteghem (in het Nederlands) en Elena Haas, Lina Haas & Fabienne Schemies (in het Duits). Daarna etaleerde het Pintse orkest zijn muzikale diversiteit met “Bright Nights... City Lights”, “In a Persian Market” en “Songs from the Catskills”. De Youth Band vervoegde dan het harmonieorkest voor “Back to the Future”, waarna HODP afsloot met “Charleston”.

Na een korte pauze was het de beurt aan het Musikverein Freiamt om het podium te beklimmen. Na een traditionele opener met “Badens Stern” trakteerden ze het Pintse publiek op een muzikale impressie van het zwarte woud met “Silva Nigra”. Ook voor de rest van dit bijzondere concert lieten ze de polka's achterwege en brachten opeenvolgend “Bond... James Bond”, “Spain” en “Pirates of the Carribean”.

Voor de apotheose vervoegde HODP het Musikverein op het podium en brachten de 90 muzikanten onder leiding van dirigent Michael BockstahlerBig Band Cavalcade”. Als toemaatje werd het einde nog eens herhaald onder leiding van Hannes.

Net als donderdag eindigde alles in de cafetaria, ditmaal zonder polka’s. Toen ik rond 3u naar huis vertrok werd ik onder luidkeels gezang uitgewuifd door onze Duitse vrienden. Het zag er niet naar uit dat ze van plan waren om meteen te gaan slapen. Ik veronderstel dat de terugreis naar Freiamt - gepland op zondag rond 11u - veel kalmer was dan de heenreis.

PascalDubbelconcert HODP – Musikverein Freiamt

Geplaatst 14 mrt. 2018 07:32 door HODP De Pinte   [ 6 apr. 2018 06:03 bijgewerkt ]

Beste muziekliefhebber,

Het is ondertussen meer dan 20 jaar geleden dat de toenmalige Begoniaharmonie het “Musikverein Freiamt” nog eens mocht ontvangen op het Internationaal Muziekfestival De Pinte van 1996. Door omstandigheden zijn de banden met de muzikanten uit onze verbroederingsgemeente wat verwaterd. Toch konden we de kans niet laten voorbijgaan om hen voor het 150-jarig bestaan van De Pinte nog eens uit te nodigen. Na de eerste contacten reisde een bestuurslid van het Harmonieorkest De Pinte af naar Freiamt om de nodige afspraken te maken. Het resultaat is dat onze vrienden uit Duitsland voor vier dagen naar België afzakken.

Op vrijdag 11 mei kan u onze gasten al eens aan het werk zien en horen op de Kouter in Gent. Ze verzorgen er om 10u30 een gratis aperitiefconcert op de kiosk.

De apotheose van deze vierdaagse is zonder enige twijfel het gezamenlijk dubbelconcert dat op zaterdag 12 mei wordt georganiseerd in het kader van de festiviteiten voor 150 jaar De Pinte. U kan die avond genieten van de muziek van maar liefst 3 orkesten: het Harmonieorkest De Pinte, de Youth Band De Pinte en het Musikverein Freiamt. U krijgt het Harmonieorkest en het Musikverein ieder apart te horen, maar daarnaast kunt u genieten van diverse combinaties van de 3 orkesten. Wij zijn alvast ijverig aan het repeteren om een topprestatie neer te kunnen zetten.

U mag dit unieke concert zeker niet missen. Voor de prijs van €5 geniet u op zaterdag 12 mei van een avond vol muziek in de cultuurzaal van het OCP. Wij verwachten jullie!

Praktisch

Wanneer zaterdag 12/05/2018
20u (deuren open om 19u30) 
Waar OCP, Polderbos, De Pinte
Kaarten €5 / kinderen 0-12j gratis
Kaarten te bekomen bij muzikanten en bestuur of online te bestellen.

In Memoriam - Yves Gazelle

Geplaatst 9 feb. 2018 00:29 door HODP De Pinte

Yves Gazelle
Op zaterdag 3 februari 2018 vernamen we het tragische nieuws over het overlijden van Yves, muzikant en oud-voorzitter HODP. 

Vandaag worstelen we nog steeds met dit onwezenlijke nieuws. En het zal ongetwijfeld blijven nazinderen tot we het goed en wel zullen vatten: het icoon “Yves Gazelle” is niet meer …  

En dan hebben we het niet alleen over zijn uitstekende prestaties als muzikant binnen het Harmonieorkest. Yves was zoveel meer dan muzikant!
Wij zullen Yves graag herinneren als onze “Meester Organisator” binnen de werking van HODP én Youthband! Meester in het mensen samenbrengen om dingen SAMEN te doen en daar vooral SAMEN plezier én voldoening uit te putten!

Voor iedere activiteit die werd georganiseerd – of het nu voor HODP of de Youthband was - was Yves dé man waarop je kon én mocht rekenen. Als hij al niet zélf initiatiefnemer was!
Geen concert was hem te groot, geen evenement te zwaar of idee te moeilijk om aan de slag te gaan en een ploeg rond zich heen te scharen om er iets moois van te maken. Daarmee zijn rol als voorzitter ruimschoots overstijgend. Of net niet ..! 
Een voorzitter moét de notenbalk zijn waarop alles mooi samenvloeit. Waar de harmonie ontstaat, waar de muziek de noten overstijgt. En ja hoor, Yves wàs altijd die binding. 
Dankzij zijn organisatietalent wist hij heel wat activiteiten te vertalen naar een succes voor onze verenigingen.

Maar wat ons ook voor altijd zal bijblijven, is dat je Yves altijd en overal tegenkwam met de glimlach. Letterlijk dan ... ! 
Ohja, natuurlijk kon hij eens zuchten en klagen. Maar dat was dan meestal ook terecht. Maar zelfs dàt was voor Yves alleen maar het signaal om alweer met de glimlach een versnelling hoger te gaan en ervoor te zorgen dat alles tot een goed einde kwam.

De nagedachtenis aan Yves, maar ook zijn inspirerende ingesteldheid zullen ons orkest ongetwijfeld nog een versnelling hoger doen schakelen! 
Al was het maar om onze muzieknoten tot bij Yves te krijgen! En ja hoor, mét de glimlach …!

Paella Festijn 2018

Geplaatst 12 jan. 2018 05:04 door HODP De Pinte

Paella Festijn
Beste sympathisanten,

In februari organiseren we traditiegetrouw een eetfestijn om de werking van onze harmonie te ondersteunen. Dit jaar zeggen we de mosselen vaarwel en trekken we naar het zuiderse Spanje. De Prins komt voor ons overheerlijke paella klaarmaken. We houden rekening met ieders smaak, dus kan je kiezen uit de traditionele paella "De Prins", vleespaella of vegetarische paella.

Na het eten kan je naar goede gewoonte deelnemen aan de intussen beruchte HODP-bingo. Dit alles krijg je voor 20€ inclusief aperitief. Kinderen en kleuters genieten van een gunsttarief (12€ & 4€), maar wel zonder drankje.

Inschrijven doe je online en betalen kan via overschrijving of aan de kassa. Bedankt voor jullie steun en tot 17 februari om 19u in de refter van de Gemeentelijke Basisschool.

Het bestuur

Praktisch

Wanneer zaterdag 17/02/2018 19u
Waar Refter Gemeentelijke Basisschool, Polderbos, De Pinte
 Wat Paella "De Prins": Paella verrijkt met  zalmfilet, scampi's, gamba, inktvis, mosselen, kippenboutjes en worstjes
Vleespaella: Paella verrijkt met  kippenbout, worstjes, chorizo, konijn en ribbetjes
Vegetarische paella: Heerlijke paellarijst met groentemengeling, gevulde tomaten, vege-burger en gevulde champignons
Prijs Volwassene (+12j): 20€ (inclusief drankje)
Kind (6-12j): 12€
Kleuter (0-5j): 4€
Reserveren via het online formulier en betalen aan de kassa of via overschrijving (BE22 7360 0884 4747)

1-10 of 50