Schotse Dagen - za 19 en zo 20 aug

Geplaatst 4 jul. 2017 00:56 door HODP De Pinte

Schotse Dagen
Dag Iedereen,

Op za. 19 en zo. 20 augustus zijn er weer de Schotse Dagen in de tuinen van kasteel Ooidonk (Bachte-Maria-Leerne).
Inkom: 10 euro pp. (Kinderen tot 12 jaar gratis.)

Op het programma de klassieke Schotse elementen: van muziek en dans tot Schotse producten, specialiteiten en tradities.

Zaterdagavond, 19.00 : Jubileumshow op de binnenkoer van het kasteel ter gelegenheid van 40 jaar Vlaams-Caledonische Society en 15 jaar pipeband Ghent District Highlanders.
(Toegangsprijs: 20 euro.)

Meer info op www.caledonian.be

Groetjes,

Jo & François

Aperitiefconcert & Barbecue - Echo der Leie - zo 26 juni

Geplaatst 31 mei 2017 00:07 door HODP De Pinte

Beste muziekliefhebber,

Op zondag 25 juni 2017 houdt het Koninklijk Harmonieorkest "Echo Der Leie" haar 36ste aperitiefconcert met aansluitend barbecue in het prachtige park van het Kasteel Borluut in de Kleine Gentstraat te Sint-Denijs-Westrem.

Dit concert wordt u naar jaarlijkse traditie met de steun van het stadsbestuur gratis aangeboden.

Dit jaar viert het orkest “Echo der Leie” haar 175-jarig bestaan! Voor deze gelegenheid hebben ze het aperitiefconcert in een nieuw kleedje gestoken. Dit jaar slaan ze namelijk de handen in elkaar met Dekenij Borluut Sint-Denijs-Westrem VZW en Tennisclub Borluut, die ook eind juni hun evenementen organiseren. Door het gebruik van een gemeenschappelijke tent, het combineren van gezamenlijke middelen en logistieke samenwerking kunnen ze hun 175-jarig bestaan extra in de verf zetten!

Vlamo zomer play-in - do 6 tot za 8 juli

Geplaatst 17 mei 2017 01:05 door HODP De Pinte

De Zomerplay-in gaat traditioneel door in het Sint-Bavo instituut te Gent. Een honderdtal muzikanten repeteren op 3 dagen een volledig concertprogramma. Daarnaast is er tijd voor ontspanning. De laatste 10 jaar zat er altijd minstens één muzikant van HODP in het orkest.

Het driedaagse muziekfestival wordt deze keer begeleid door niemand minder dan Bert Appermont! Een aanrader voor alle muzikanten om eens mee te maken.

Wie liever niet deelneemt kan op zaterdag 8 juli 2017 om 20u naar het slotconcert komen luisteren in de Groenzaal bij het Sint-Bavoinstituut.

Meer informatie vind je op de site van Vlamo.

Uni Ducenti - wo 10 mei

Geplaatst 17 apr. 2017 03:13 door HODP De Pinte

Uni Ducenti
Op woensdag 10 mei nemen alle muzikale ensembles van de UGent en de Université de Liège u mee naar een nieuw muzikaal hoogtepunt. 
Uni Ducenti staat volledig in teken van de 200e verjaardag van deze twee universiteiten. Het Gents Universitair Koor, Gents Universitair Symfonisch Orkest, Gents Universitair Harmonie Orkest en Continuo slaan daarom de handen in elkaar met de Luikse universitaire ensembles voor een feest van formaat. Een gevarieerd programma combineert de 6 verschillende ensembles op alle mogelijke manieren en neemt u zo mee doorheen dit unieke concert!

Achteraf bent u van harte welkom op de receptie in het UFO (Sint-Pietersnieuwstraat 33) waar u alle artiesten kan ontmoeten bij een glas en een hapje.

Praktisch:

Woensdag 10 mei @Capitole Gent 
18u45 Deuren open
19u Inleiding
20u Concert

Tickets zijn te verkrijgen via http://www.uniducenti.be/

Enkele opmerkingen:
  • Wanneer u tickets bestelt, krijgt u per bestelling 1 QR code ticket. Als u bijvoorbeeld voor 5 personen tickets boekt, moet u dus met 5 samen aankomen.
  • Tickets moeten online worden betaald binnen een week
  • De plaatsen zijn niet genummerd

Jubileumconcert - Echo der Leie - za 6 mei

Geplaatst 30 mrt. 2017 00:43 door HODP De Pinte

Naar aanleiding van haar 175-jarig bestaan speelt Koninklijk Harmonieorkest Echo Der Leie een jubileumconcert in samenwerking met Lodewijk Mispelon.
Op 6 mei zal de Sint-Dionysiuskerk in Sint-Denijs-Westrem gevuld worden door muziek.

Kaarten zijn te verkrijgen via de leden of de contactgegevens onderaan de affiche.

Jubileumconcert - AcOrDe - vr 21 april

Geplaatst 25 mrt. 2017 08:48 door HODP De Pinte

Jubileumconcert
Dit jaar bestaat AcOrDe (Academie Orkest Deinze) 20 jaar. Dit Symfonisch Orkest is verbonden aan de muziekschool van Deinze waar heel wat van onze muzikanten hun opleiding volg(d)en. Ze vieren dit jubileumjaar dan ook met -hoe kan het ook anders - een jubileumconcert. Ons harmonieorkest wordt op dit concert goed vertegenwoordigd, want ze leveren bijna de helft van de koperpupiter! 

Jullie zijn dus van harte uitgenodigd op vrijdag 21 april om 20u in de Sint-Pauluskerk van Petegem. Voor de erg democratische prijs van 5€ kunenn jullie er genieten van een mix van klassieke muziek en filmmuziek. Kaarten zijn te verkrijgen aan het secretariaat van de academie of bij de familie Peters-Vermeulen.

Back to Swing - Dynamic Symphonic Band - zo 7 mei

Geplaatst 12 mrt. 2017 00:46 door HODP De Pinte

Op zondag 7 mei brengt Dynamic Symphonic Band hun concert "Back to Swing". Op het programma staan bekende film- en musicalmelodieën, u gebracht door het orkest. In het tweede deel worden ze vervoegd door Günther Neefs, die zijn programma ‘Back To Swing’ op u loslaat. Tussendoor krijgt u anekdotes, weetjes en interessante achtergrondinformatie van de enige echte Rat Pack-specialist Guy De Pré, bekend van Radio 2. Zet alvast uw deukhoed op of trek snel uw stiletto’s aan, want het belooft er swingend aan toe te gaan! 
 
Tickets voor het concert op 7 mei 2017 om 15u, waarop ze u in CC Belgica te Dendermonde hopen te mogen verwelkomen, kan u bestellen via volgende link : op https://sites.google.com/site/dynsymphband/kaarten-kopen
Snel zijn is de boodschap!

Candlelight concert - Echo der Leie - za 17 dec

Geplaatst 24 nov. 2016 02:00 door HODP De Pinte

Candlelight
Op zaterdag 17 december sluit Echo Der Leie haar muzikaal werkjaar traditioneel af met het Candlelightconcert.

Naar goede gewoonte verwelkomt de harmonie u graag in een sfeervol kader voor een gezellige, muzikale avond. U komt toch ook?

Voor info en inschrijvingen kan je ons bereiken op echoderleie@gmail.com of op het telefoonnummer 0478/24.50.49.

Concert “Helden en Goden” - Vrank & Vrij Nazareth - za 3 & zo 4 dec.

Geplaatst 21 okt. 2016 01:24 door HODP De Pinte   [ 21 okt. 2016 07:17 bijgewerkt ]

Helden en Goden
Traditiegetrouw mag Nazareth zich begin december opnieuw aan een heus cultuurevenement verwachten. De Koninklijke Harmonie Vrank & Vrij is immers druk in de weer om op haar hoogtepunt van het jaar een concert klaar te stomen onder het thema: “Helden en Goden”
 
Op zaterdag 3 en zondag 4 december wordt de gemeentelijke Sporthal van Nazareth ondergedompeld  in de sfeer van “helden en goden”. Het majestueus werk van Oscar Navarro “El Olimpo de los Dioses” is een fantastisch muzikaal verhaal waar de goden het voor het zeggen hebben. Een spektakel om niet te missen waarbij wij tevens eer zullen betuigen aan onze eigen lokale helden en goden: onze olympische atleten, de brandweermannen, …
 
Het concert gaat door op: 
  • Zaterdag 3 december om 20u
  • Zondag 4 december om 18u

Scotland Live - za 27 & zo 28 aug

Geplaatst 12 aug. 2016 08:02 door HODP De Pinte

Dag iedereen,


In bijlage de folder van "Scotland Live"  op 27 & 28 augustus in de Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt te Gent.
(Ingang: kant Korenmarkt!)


De dansers, doedelzakspelers en folkgroep zijn er klaar voor.
De standhouders brengen een varia van Schotse producten, inclusief reizen en uiteraard whisky!
Het belooft een gezellige beurs te worden, waar Schotland in al zijn facetten in de kijker zal gezet worden, een niet te missen evenement!


Tot op Scotland Live !


Jo & François

1-10 of 33