Candlelightconcert "Een reis door de tijd" - Echo der Leie - za 16 dec

Geplaatst 29 nov. 2017 06:14 door HODP De Pinte   [ 29 nov. 2017 06:37 bijgewerkt ]

Met het naderen van de eindejaarsperiode komt ook het traditionele Candlelightconcert dichterbij. EDL sluit hiermee een prachtig feestjaar af. Bijzondere dank gaat uit naar alle leden en oudleden die al die jaren het beste van zichzelf hebben gegeven voor de vereniging.

175 jaar van unieke vriendschappen, 175 jaar muziek voor en geschiedenis van Sint-Denijs-Westrem. Op ons eindejaarsconcert nemen wij je dit jaar mee op een reis door de tijd: gesticht in 1842, in den beginne als zangkoor, 2 oorlogen overleefd, als kioskorkest, als fanfare met trommelkorps en majoretten, als harmonieorkest... 

Kortom, een gevarieerd programma in jubileumsfeer voor alle leeftijden.

Tickets: VVK €9, ADD €10
via 0478/24.50.49 (Tom Verdonck), 0474/36.50.40 (Eric Dhondt), echoderleie@gmail.com
Krijzeltand, 9051 Gent. Deuren open om 19u30

Winterconcert - GUHO - do 7 dec

Geplaatst 23 nov. 2017 09:08 door HODP De Pinte

Kortende dagen en kelderende temperaturen, het is duidelijk dat de winter en dus ook het winterconcert van het Gents Universitair Harmonie Orkest eraan komt.
Deze editie brengt het GUHO een uitzonderlijk repertoire aan filmmuziek, geen platgedraaide Hollywoodklassiekers, maar een uitzonderlijk repertoire aan minder bekende werken.
Het centrale werk van de avond is The Pawnshop, een stille kortfilm van Charlie Chaplin waar Antón Alcalde recentelijk een fantastische soundtrack op componeerde voor harmonieorkest. Verder bestaat het programma uit uitdagende werken gecomponeerd door Oscar Navarro, Joe Hisaishi, Jerry Goldsmith…
Kom dat zien en horen, donderdag 7 december, 20u in de Eskimofabriek in Gent! (Wiedauwkaai 23, 9000 Gent)

Tickets online verkrijgbaar: https://r.wicket.be/abj

Concert "History Trip" - Vrank en Vrij Nazareth - za 2 en zo 3 dec

Geplaatst 23 nov. 2017 09:04 door HODP De Pinte

History Trip
Concert harmonieorkest Nazareth in het teken van de geschiedenis

Of we het willen of niet, vaak zijn bepaalde personen (Julius Cesar, Napoleon, Lenin, Hitler, Mao….) van doorslaggevend (militair) belang geweest voor een grondige verandering binnen onze samenleving. Maar geschiedenis wordt gelukkig niet alleen  geschreven door dictators en massamoordenaars. Ook een bevolking kan in beweging komen (de opstand van de Nederlanden tegen Spanje), een ideeëngoed kan uitmonden in een omwenteling (De Verlichting, de leer van Marx,  …) een generatie kan een stijlbreuk in de gangbare zeden en gedragingen afdwingen (flower powergeneratie.…). Het is dan ook niet verwonderlijk dat de geschiedenis en historische figuren  kunstenaars en componisten altijd hebben geïnspireerd. De K. Harmonie ‘Vrank en Vrij” Nazareth sluit zich aan in dat rijtje. Hun decemberconcert kreeg ‘History trip’ als titel mee. Hun muzikale teletijdmachine voert de toehoorders mee naar o.a. het Stenen Tijdperk, Hannibal, Egmont en de Opstand der Nederlanden, maar ook naar de typische muziek uit de sixties, “Always looking on the bright side of life”…

Praktisch: Gemeentelijke sporthal Drapstraat, zaterdag 2 december 2017 (20 uur) en zondag 3 december (18 uur), onder leiding van dirigent Wim Belaen in een presentatie van Karel Vos. Kaarten VVK (€ 12) AAD (€ 15) bij Christiaan Van Herzeele (09/384 18 06) of willems.john@telenet.be

Concert - Castle B Big Band - za 14 okt

Geplaatst 19 sep. 2017 04:35 door HODP De Pinte

Het Cultuurplatform van SDW en Afsnee nodigt iedereen uit op een energieke avond vol klassieke jazz standards en recent big band werk, gebracht door de Castle B Big Band o.l.v. Manuel Herrebaut.
Je kan hiervoor terecht in de feesttent Krijzeltand (Sint-Denijs-Westrem) op zaterdag 14 oktober om 20u.

Castle B is een big band die in de schaduw van Kasteel Borluut werd opgericht door een groep vrienden met een wild idee. Enkele jaren later is de groep uitgegroeid tot een orkest van zeventien enthousiaste muzikanten. Ze verenigen zich met één doel: met de lat op hoog niveau hun liefde voor jazz en big band laten horen.
Castle B Big Band brengt dan ook met plezier het product van dit enthousiasme. Niet enkel jazz standards, maar ook poppy nummers en moderne big band muziek passeren de revue, goed voor een stevige avond muziekgenot!

Concert "Animazing" - Jeugdharmonie Nazareth - zo 22 okt

Geplaatst 11 sep. 2017 10:17 door HODP De Pinte   [ 15 sep. 2017 02:49 bijgewerkt ]

Dat de jeugdharmonie Vrank en Vrij de laatste jaren uitgegroeid is tot een volwaardig orkest met veel muzikaal talent, bewezen ze met hun Eerste Prijs Cum Laude op het Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt.

Op zondag 22 oktober trakteren ze jullie op een gratis aperitiefconcert in CC Nova te Eke. Onder de titel "Animazing" brengen ze herkenbare melodieën uit animatiefilms en series. 

Begin je spontaan te neuriën bij de herinnering aan films als Beauty and the Beast, Alladin of The Lion King? Denk je met nostalgie terug aan How to Train Your Dragon, Brave, Kung Fu Panda, Tarzan of Pokemon? Dan is dit concert zeker iets voor jou!

Afspraak op zondag 22 oktober om 11u in zaal Nova te Eke.

Najaarsconcert "Lord of the Rings" - Dynamic Symphonic Band - za 14 okt

Geplaatst 11 sep. 2017 09:56 door HODP De Pinte   [ 19 sep. 2017 03:52 bijgewerkt ]

Op 14 oktober brengt Dynamic Symphonic Band hun najaarsconcert "Lord of the Rings". Traditiegetrouw krijgt u weer enkele parels uit de harmoniemuziek te horen. In het eerste deel brengen ze werk van Jan de Haan, Oscar Navarro, Jeremy Bell en een solo voor trombone van Gordon Langford door Sven Wuytack.
Het tweede deel wordt volledig opgevuld met Johan de Meij's magistrale eerste symfonie: "The Lord of the Rings".

Een programma dat het voor de muziekliefhebber zeker de moeite waard maakt om naar Dendermonde af te zakken. Meer informatie vindt je op hun website

Shubertiade - Dimlicht - za 7 & 14 okt

Geplaatst 11 sep. 2017 09:39 door HODP De Pinte   [ 19 sep. 2017 03:50 bijgewerkt ]

Naast een getalenteerd dirigent is Hannes Beaubrez ook nog begenadigd klarinettist en één van de oprichters van het ensemble Dimlicht.
Ben je fan van Shubert of wil je deze componist leren kennen, dan kan dit samen met Dimlicht tijdens de Shubertiade op 7 oktober om 19u30. Je kan terecht in de Sint-Pauluskerk Oudenbos in Lokeren. 
Wie er in Lokeren niet bij kan zijn, heeft nog een tweede kans op zaterdag 14 oktober om 19u30 in de Heilige-Familiekerk Boven-Lo in Leuven. 
Voor meer informatie klik je gewoon op de affiche hiernaast.

Het belooft een boeiend programma te worden, dus allen daarheen!

Schotse Dagen - za 19 en zo 20 aug

Geplaatst 4 jul. 2017 00:56 door HODP De Pinte

Schotse Dagen
Dag Iedereen,

Op za. 19 en zo. 20 augustus zijn er weer de Schotse Dagen in de tuinen van kasteel Ooidonk (Bachte-Maria-Leerne).
Inkom: 10 euro pp. (Kinderen tot 12 jaar gratis.)

Op het programma de klassieke Schotse elementen: van muziek en dans tot Schotse producten, specialiteiten en tradities.

Zaterdagavond, 19.00 : Jubileumshow op de binnenkoer van het kasteel ter gelegenheid van 40 jaar Vlaams-Caledonische Society en 15 jaar pipeband Ghent District Highlanders.
(Toegangsprijs: 20 euro.)

Meer info op www.caledonian.be

Groetjes,

Jo & François

Aperitiefconcert & Barbecue - Echo der Leie - zo 26 juni

Geplaatst 31 mei 2017 00:07 door HODP De Pinte

Beste muziekliefhebber,

Op zondag 25 juni 2017 houdt het Koninklijk Harmonieorkest "Echo Der Leie" haar 36ste aperitiefconcert met aansluitend barbecue in het prachtige park van het Kasteel Borluut in de Kleine Gentstraat te Sint-Denijs-Westrem.

Dit concert wordt u naar jaarlijkse traditie met de steun van het stadsbestuur gratis aangeboden.

Dit jaar viert het orkest “Echo der Leie” haar 175-jarig bestaan! Voor deze gelegenheid hebben ze het aperitiefconcert in een nieuw kleedje gestoken. Dit jaar slaan ze namelijk de handen in elkaar met Dekenij Borluut Sint-Denijs-Westrem VZW en Tennisclub Borluut, die ook eind juni hun evenementen organiseren. Door het gebruik van een gemeenschappelijke tent, het combineren van gezamenlijke middelen en logistieke samenwerking kunnen ze hun 175-jarig bestaan extra in de verf zetten!

Vlamo zomer play-in - do 6 tot za 8 juli

Geplaatst 17 mei 2017 01:05 door HODP De Pinte

De Zomerplay-in gaat traditioneel door in het Sint-Bavo instituut te Gent. Een honderdtal muzikanten repeteren op 3 dagen een volledig concertprogramma. Daarnaast is er tijd voor ontspanning. De laatste 10 jaar zat er altijd minstens één muzikant van HODP in het orkest.

Het driedaagse muziekfestival wordt deze keer begeleid door niemand minder dan Bert Appermont! Een aanrader voor alle muzikanten om eens mee te maken.

Wie liever niet deelneemt kan op zaterdag 8 juli 2017 om 20u naar het slotconcert komen luisteren in de Groenzaal bij het Sint-Bavoinstituut.

Meer informatie vind je op de site van Vlamo.

1-10 of 40