Bedankt!

Geplaatst 18 aug. 2016 06:25 door HODP De Pinte   [ 18 aug. 2016 06:29 bijgewerkt ]
Beste HODP’rs,

Heel bewust heb ik met dit bericht gewacht, want pas nu begint het echt door te dringen. Mijn verhaal samen met jullie is geschreven. Het resulteerde in een heel mooi hoofdstuk met veel hoogtepunten, ervaringen en vooral veel vriendschap.

Ik wil jullie allemaal fantastisch bedanken voor die mooie jaren maar ook voor het begrip dat jullie hebben getoond bij het aankondigen van mijn afscheid. Iemand vertelde me dat dit op geen betere manier kon verlopen. In alle vriendschap, respect en vooral met nog veel mooie muziek die laatste maanden.

Tijdens de voorbije zomerweken heb ik meer dan anders terug gedacht aan die concerten, concours, repetitieweekends van de afgelopen 10 jaar bij HODP. Niet alles verliep van een leien dakje, maar waar wel?
Het resultaat was steeds dat er met veel goesting en inzet muziek werd gemaakt en dat er openheid is bij HODP. Geen achterklap, geen ruzie’s… geloof me, bij veel verenigingen is het anders.

Twee zaken hebben me de laatste maanden enorm gerust gesteld.
  1. De Youthband, de levensverzekering van HODP, doet het voortreffelijk en op het laatste Lenteconcert was te horen dat Jonas daar echt voor afwerking, detail, Muziek en respect kiest. Jonas, blijven gaan man!!
  2. Jullie kozen een meer dan waardige opvolger. Ik heb me daar echt niet mee willen bemoeien, wanneer men advies vroeg heb ik dat gegeven. Met Hannes hebben jullie een bijzonder getalenteerde, gezond ambitieuze en realistische dirigent binnen gehaald. En vooral, Hannes kan in mijn ogen enorm goed omgaan met elke “type” muzikant (lees: mens). Kortom een soort dirigent en klasbak dat HODP verdient!
In al die jaren zijn er ook een aantal mensen moeten afhaken, wegens gezondheid, tijd voor pensioen,… Ook hen wil ik enorm bedanken! Op één of andere manier hoop ik dat dit bericht ook hen mag bereiken want eveneens maakten zij HODP tot wat het nu is.

Lieve mensen, maak er samen iets moois van en we komen elkaar zeker en vast nog tegen. Ik probeer zoveel als mogelijk een concertje mee te pikken en kom ook graag nog wel eens langs om wat studenten directie op jullie rooster te leggen en dan praten we nog wat bij! Ik kijk er al naar uit ;-)

Muzikanten en bestuurders, veel succes met jullie doorstart en dankjewel voor alles!

Vele groeten,

Dimitri