Bericht van Dimitri: Top!!!!

Geplaatst 16 mrt. 2015 12:05 door HODP De Pinte   [ 17 mrt. 2015 11:33 bijgewerkt ]
Beste HODP’ers,

Was me dat genieten!! Zeer puike uitvoeringen van de twee werken!

Ik was, en dat konden jullie hopelijk aflezen van mijn gezicht, enorm onder de indruk van onze prestatie.

Het was wat hectisch om nadien mee het podium op te gaan met Zele, zo half in een roes! Maar goed, dat wist ik op voorhand…

En dan was er de uitslag…

Ik had gehoopt op een verdiende (grote) onderscheiding maar de jury gaf ons meer… promotie naar “Ere-afdeling”. Dwz een dikke grootste onderscheiding (+90%).
En blijkbaar was dat unaniem.
Nogmaals, dit was niet onze ambitie maar wel een mooie beloning voor jullie inzet, focus, enthousiasme en de wil om er iets moois van te maken.

Ik wist niet goed hoe te reageren en had het gevoel, jullie muzikanten, ook niet ;-)

Ik was in eerste instantie niet van plan om naar de receptie met de jury te gaan, maar ik kon er niet onderuit. Enkele juryleden gesproken. En ik onthou vooral: zeer muzikaal, veel details, afgewerkt, mooie sound, goede balans, soms wat intonatieproblemen, het beste van alle korpsen tot hier toe (en daarmee bedoelen ze het totaalplaatje en op ons niveau).

Dus, chapeau!!

Wat nu? Wel, we doen gewoon op onze manier verder. We speelden af en toe al eens een werk in ere-afdeling (Eaglecrest, Aureus, Persis,…) maar of dat dan op een volgende concours hoeft? We zien dat wel. Het is ook nog niet zeker dat de concours nog op deze manier kunnen blijven doorgaan bij de Provincies.


Ik denk dat de grootste uitdaging ligt bij onze volledige club. Met name nieuwe muzikanten aantrekken om onze vaste kern uit te breiden. Want zo met een volledige bezetting repeteren, los van het niveau, dat is toch wel super. Er komen binnenkort ook nieuwe muzikanten over van de Youth Band. Fijn is dat!!

Nu donderdag repeteren we!! Want de week nadien is er onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. We hebben ook niet zo heel veel voorbereidingstijd voor ons volgende concert (vrijdag 22 mei) en heel wat fijne, nieuwe muziek moeten we nog onder de knie krijgen.
Geen nood, we repeteren donderdag in een ontspannen modus. 

En de dirigent trakteert!!!!

Op volgende link kunnen jullie zelf genieten van een opname.


Het is ook professioneel opgenomen (audio). Na de mastering hiervan krijgen jullie deze ook.

Groetjes,

Dimitri
Comments