BERICHT VAN DE DIRIGENT, Dimitri

Geplaatst 2 dec. 2013 09:25 door HODP De Pinte   [ 14 jan. 2014 13:35 bijgewerkt ]
Beste muzikanten,

Het was er bonk op! Echt straf wat we samen weer hebben bereikt. Het publiek was zeer lovend en ook ikzelf ben uiterst tevreden over de prestatie.

Het was geen lang programma maar wel vrij zwaar. Ja, zelfs het lichte werk "Earth, Wind & Fire" was toch een serieuze brok. Het klonk allemaal 'afgewerkt' wist iemand mij te vertellen!
Er zat van bij de eerste noot sfeer in, en daar doen we het voor. De magie van het musiceren, de wil om te tonen wat we kunnen!
Elk werk werd met concentratie en gepaste muzikaliteit gespeeld, een droom om te dirigeren.

We zijn goed bezig, er komen af en toe muzikanten bij, maar het grote doel blijft om een aantal pupiters uit te breiden. Daar kunnen we samen aan werken. Met een zo compleet mogelijk orkest is toch interessanter en leuker om te repeteren?
Met dank en veel respect voor de mensen die ons altijd komen versterken. Het zou gewoon mooi zijn als een orkest als HODP er als groep naar streeft vaste mensen op die plaatsen te hebben.

Laten we dat nu als een uitdaging beschouwen ... ?
Concreet willen we graag "vaste" mensen op:
  • Trompet
  • Eufonium
  • Slagwerk
Een andere uitdaging, en dat lijkt ver maar komt heel snel dichterbij, is Provinciale Wedstrijd in maart - april 2015.
We moeten stilaan aan het programma denken en we streven er naar ons te bevestigen in "Uitmuntendheid.
Ik wil net zoals bij de vorige concours HODP laten blinken en klinken. Men spreekt nog steeds over ons vorige concours (Pinochio) en de finale in het Lemmens in 2008 (Jericho en Kraftwerk).

Jaja, HODP kan heel wat aan!

Geniet van een weekje vrij - of kom donderdag eens afgezakt naar het Conservatorium in Gent. Want daar speelt een ander gemotiveerd orkest ongetwijfeld ook een ongelofelijk concert.
Misschien tot dan.

Anders zien we elkaar graag op donderdag 12 december in de Veldblomme met nieuwe muziek!
Op naar het volgende concert!

Groetjes
Een trotse 'chef'