ALS DE NOOT HET HOOGST IS

Nieuwjaarsreceptie 2017

Geplaatst 21 dec. 2016 06:05 door HODP De Pinte

Beste muzikanten en bestuursleden,

Graag nodigen we jullie uit op onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie samen met je partner, kinderen, ouders, broers of zussen. Dit jaar komen we samen in de Bar-On op donderdag 5 januari 2017 om 20u. Je kan er gezellig napraten over het afgelopen jaar en wensen uitwisselen terwijl je geniet van een drankje en een winterse barbecue. 

Leden van het bestuur, de harmonie en de youthband krijgen dit gratis aangeboden. Voor niet-leden vragen we een kleine bijdrage van 5€ die je ter plaatse kan betalen. Om er zeker van te zijn dat er voldoende eten is, vragen we jullie om uiterlijk op maandag 2 januari in te schrijven via ons online inschrijvingsformulier.

We hopen dat we jullie daar allemaal mogen begroeten en dat we samen het nieuwe jaar kunnen inzetten!
Het bestuur

Bedankt!

Geplaatst 18 aug. 2016 06:25 door HODP De Pinte   [ 18 aug. 2016 06:29 bijgewerkt ]

Beste HODP’rs,

Heel bewust heb ik met dit bericht gewacht, want pas nu begint het echt door te dringen. Mijn verhaal samen met jullie is geschreven. Het resulteerde in een heel mooi hoofdstuk met veel hoogtepunten, ervaringen en vooral veel vriendschap.

Ik wil jullie allemaal fantastisch bedanken voor die mooie jaren maar ook voor het begrip dat jullie hebben getoond bij het aankondigen van mijn afscheid. Iemand vertelde me dat dit op geen betere manier kon verlopen. In alle vriendschap, respect en vooral met nog veel mooie muziek die laatste maanden.

Tijdens de voorbije zomerweken heb ik meer dan anders terug gedacht aan die concerten, concours, repetitieweekends van de afgelopen 10 jaar bij HODP. Niet alles verliep van een leien dakje, maar waar wel?
Het resultaat was steeds dat er met veel goesting en inzet muziek werd gemaakt en dat er openheid is bij HODP. Geen achterklap, geen ruzie’s… geloof me, bij veel verenigingen is het anders.

Twee zaken hebben me de laatste maanden enorm gerust gesteld.
 1. De Youthband, de levensverzekering van HODP, doet het voortreffelijk en op het laatste Lenteconcert was te horen dat Jonas daar echt voor afwerking, detail, Muziek en respect kiest. Jonas, blijven gaan man!!
 2. Jullie kozen een meer dan waardige opvolger. Ik heb me daar echt niet mee willen bemoeien, wanneer men advies vroeg heb ik dat gegeven. Met Hannes hebben jullie een bijzonder getalenteerde, gezond ambitieuze en realistische dirigent binnen gehaald. En vooral, Hannes kan in mijn ogen enorm goed omgaan met elke “type” muzikant (lees: mens). Kortom een soort dirigent en klasbak dat HODP verdient!
In al die jaren zijn er ook een aantal mensen moeten afhaken, wegens gezondheid, tijd voor pensioen,… Ook hen wil ik enorm bedanken! Op één of andere manier hoop ik dat dit bericht ook hen mag bereiken want eveneens maakten zij HODP tot wat het nu is.

Lieve mensen, maak er samen iets moois van en we komen elkaar zeker en vast nog tegen. Ik probeer zoveel als mogelijk een concertje mee te pikken en kom ook graag nog wel eens langs om wat studenten directie op jullie rooster te leggen en dan praten we nog wat bij! Ik kijk er al naar uit ;-)

Muzikanten en bestuurders, veel succes met jullie doorstart en dankjewel voor alles!

Vele groeten,

Dimitri

Algemene vergadering 2016

Geplaatst 7 mrt. 2016 10:04 door HODP De Pinte

Dag iedereen,

Op donderdag 31 maart 2016 heeft om 21 uur de algemene vergadering plaats van HODP, waarop iedereen uitgenodigd is. Die avond is er eerst een uurtje repetitie en dan volgt de algemene vergadering.

De voorlopige agenda van de AV is:

 • welkom door de voorzitter;
 • het voorbije jaar muzikaal bekeken door onze dirigent;
 • het voorbije jaar financieel bekeken door de penningmeester;
 • een financieel vooruitzicht voor 2016 door onze penningmeester;
 • aanduiding van nieuwe bestuursleden;
 • tijd voor vragen en antwoorden.

Nog maar een paar jaar geleden waren wij met 11 bestuursleden, waar er vandaag nog maar 6 van overschieten. Wij zijn dan ook dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden om de ploeg terug aan te vullen. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen neem dan contact op met Eddy Reynaert onze voorzitter.

Vriendelijke groeten,
het voltallige bestuur van HODP

Repetitieweekend 2015

Geplaatst 15 sep. 2015 05:02 door HODP De Pinte   [ 15 sep. 2015 10:30 bijgewerkt ]

De herfst is vandaag begonnen… maar ook de herfstvakantie zal er heel vlug zijn !

Naar gewoonte ook de aanvang van het HODP & Youth Band repetitieweekend!
Dit jaar trekken we naar het Provinciaal Vormingscentrum Malle,
Smekenstraat 61, 2390 Malle ( Provinciaal Vormingscentrum Malle )

Provinciaal Vormingscentrum Malle


Naar gewoonte wordt er ook nu een carpool georganiseerd om iedereen vlot ter
bestemming te krijgen.

Alle inlichtingen vind je in bijlage. Even kort:
 1. Laat je keuze weten via de website vóór 10 oktober (ongeacht of je deelneemt of niet)
 2. Bevestig je deelname per overschrijving vóór 15 oktober op BE22 7360 0884 4747 BIC: KREDBEBB op naam van Harmonieorkest De Pinte & Youth Band VZW.

Op zaterdag neemt gastdirigent Jo Schelkens het dirigeerstokje over van Dimitri.
‘s Avonds organiseren we voor iedereen een leuke avond met tal van activiteiten.

Muzikale groeten!
Dirigenten en bestuur

Tijd voor vakantie

Geplaatst 26 jun. 2015 08:52 door HODP De Pinte

Trompet te koop
Dag allemaal,

Nog een laatste inspanning voor de barbecue en dan kan iedereen genieten van een deugddoende vakantie. Je instrument hoef je niet meteen te verkopen, maar na 5 juli geven we iedereen de tijd om de lippen of armen te laten rusten. Dat laat ons toe om op donderdag 20 augustus fris en vol goede moed aan een nieuw seizoen te beginnen.

We hopen dat iedereen er vanaf de eerste repetitie weer bij is, want we hebben niet veel tijd om onze eerste activiteit - het aperitiefconcert op de braderie - voor te bereiden. Ook voor 2015-2016 hebben we weer een goedgevuld en gevarieerd programma. Als je een geheugensteuntje nodig hebt kan je het nalezen in Activiteiten 2015-2016.

Het bestuur

Opnames van het tornooi

Geplaatst 23 jun. 2015 10:24 door HODP De Pinte

Dag allemaal

De aandachtige muzikant heeft gemerkt dat het tornooi van maart laatstleden professioneel werd opgenomen. Deze opnames zijn nu - in mp3 formaat - beschikbaar bij de luisterfragmenten. We hebben ze ook nog in hogere kwaliteit, maar dan zijn het bestanden van meer dan 600MB. De meerwaardezoekers onder jullie kunnen altijd een mailtje sturen naar hodp.website@gmail.com om ze te verkrijgen.

Veel luistergenot!
De webmaster

Sint-Cecilia activiteit zaterdag 19 september 17u

Geplaatst 26 mei 2015 11:04 door HODP De Pinte   [ 15 jun. 2015 11:46 bijgewerkt ]

Na enkele jaren knopen we weer aan met een aloude traditie: een "Sint-Cecilia" team- activiteit voor de muzikanten en hun partner.  We kiezen wel voor een datum een tweetal maanden voor de naamdag van de patrones van de muzikanten: zaterdag 19 september, dus het weekend na de braderiekermis.

Deelnemers worden om 17u verwacht aan het kerkplein van De Pinte. Een paar wandelschoenen kunnen van pas komen. Verder verklappen we nog niets, behalve dat het PLEZANT is voor jong, oud, dik en dun!

Om organisatorische redenen, weten we graag enigszins op voorhand aan hoeveel volk we ons mogen verwachten. Vul daarom graag het onderstaande formulier in ten laatste op 5 juli. Voor de muzikanten is de activiteit gratis, van de partners zal een bijdrage van 15 euro gevraagd worden om een deel van de kosten te dekken.

Sint Cecilia 2015


Bericht van Dimitri: Top!!!!

Geplaatst 16 mrt. 2015 12:05 door HODP De Pinte   [ 17 mrt. 2015 11:33 bijgewerkt ]

Beste HODP’ers,

Was me dat genieten!! Zeer puike uitvoeringen van de twee werken!

Ik was, en dat konden jullie hopelijk aflezen van mijn gezicht, enorm onder de indruk van onze prestatie.

Het was wat hectisch om nadien mee het podium op te gaan met Zele, zo half in een roes! Maar goed, dat wist ik op voorhand…

En dan was er de uitslag…

Ik had gehoopt op een verdiende (grote) onderscheiding maar de jury gaf ons meer… promotie naar “Ere-afdeling”. Dwz een dikke grootste onderscheiding (+90%).
En blijkbaar was dat unaniem.
Nogmaals, dit was niet onze ambitie maar wel een mooie beloning voor jullie inzet, focus, enthousiasme en de wil om er iets moois van te maken.

Ik wist niet goed hoe te reageren en had het gevoel, jullie muzikanten, ook niet ;-)

Ik was in eerste instantie niet van plan om naar de receptie met de jury te gaan, maar ik kon er niet onderuit. Enkele juryleden gesproken. En ik onthou vooral: zeer muzikaal, veel details, afgewerkt, mooie sound, goede balans, soms wat intonatieproblemen, het beste van alle korpsen tot hier toe (en daarmee bedoelen ze het totaalplaatje en op ons niveau).

Dus, chapeau!!

Wat nu? Wel, we doen gewoon op onze manier verder. We speelden af en toe al eens een werk in ere-afdeling (Eaglecrest, Aureus, Persis,…) maar of dat dan op een volgende concours hoeft? We zien dat wel. Het is ook nog niet zeker dat de concours nog op deze manier kunnen blijven doorgaan bij de Provincies.


Ik denk dat de grootste uitdaging ligt bij onze volledige club. Met name nieuwe muzikanten aantrekken om onze vaste kern uit te breiden. Want zo met een volledige bezetting repeteren, los van het niveau, dat is toch wel super. Er komen binnenkort ook nieuwe muzikanten over van de Youth Band. Fijn is dat!!

Nu donderdag repeteren we!! Want de week nadien is er onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. We hebben ook niet zo heel veel voorbereidingstijd voor ons volgende concert (vrijdag 22 mei) en heel wat fijne, nieuwe muziek moeten we nog onder de knie krijgen.
Geen nood, we repeteren donderdag in een ontspannen modus. 

En de dirigent trakteert!!!!

Op volgende link kunnen jullie zelf genieten van een opname.


Het is ook professioneel opgenomen (audio). Na de mastering hiervan krijgen jullie deze ook.

Groetjes,

Dimitri

Bericht van Dimitri: Proficiat!

Geplaatst 2 mrt. 2015 12:11 door HODP De Pinte   [ 2 mrt. 2015 12:15 bijgewerkt ]

Beste muzikanten,

Proficiat voor het puike try-out concert in het OCP. Het is niet evident, zo vroeg spelen op een zondag.

Maar toch, heel veel mooie dingen. Ook de jury vond dit, ze waren enthousiast.

Er zijn nog enkele zaken die we moeten verfijnen vooral op gebied van balans, samenspel en intonatie. 
We zitten dus op schema!
Als we dit nog kunnen uitwerken tegen 15 maart, dan zal het er boenk op zijn.

Maar, dan hebben we iedereen nodig op alle resterende repetities. Enkel dan kunnen we dit details afwerken zodat iedereen met een comfortabel gevoel genieten in Berlare.

Dat kunnen we, die laatste puntje op de ‘i’ zetten. 

De resterende repetities zijn nog:

 • donderdag 5 maart om 20u in de Veldblomme
 • dinsdag 10 maart om 20u in de raadzaal van het gemeentehuis!!
 • donderdag 12 maart om 20u in de Veldblomme
 • zaterdag 14 maart om 14u in de Veldblomme Generale repetitie

In bijlage kunnen jullie de jury-verslagen vinden. Nu donderdag voeg ik er tijdens de repetitie mijn verslag en analyse aan toe ;-)

Hierbij ook een link naar de opnames. Luister daar veel naar. Zo kan je zelf ontdekken hoe goed het was. Maar ook wat nog beter kan en wat je zelf als individu nog kan verbeteren of veranderen. Hoe meer je luistert hoe meer details je zal horen.Tot slot wil ik het bestuur en alle medewerkers van zondag feliciteren voor de puike organisatie! Het was een zware dag maar er was veel animo en inzet!!

Bravo!!

Tot donderdag!

Groetjes,

Dimitri

WERKSCHEMA CREW HODP VLAMO TRY-OUT DAG OCP - 01 MAART 2015

Geplaatst 13 feb. 2015 11:02 door HODP De Pinte   [ 17 mrt. 2015 11:29 bijgewerkt ]1-10 of 22